In deze nieuwsbrief van het programma Integraal Riviermanagement vind je nieuws over de voortgang van het te ontwikkelen Programma onder de Omgevingswet en de weg daarnaartoe. Je ontvangt uitnodigingen om mee te bouwen. Achtergrondinformatie en verhalen uit de praktijk geven extra kleur aan ons bouwproces.

 



Online Bouwplaats IRM gelanceerd
 


Tijdens de eerste integrale IRM-Bouwdag op dinsdag 10 november is de online bouwplaats IRM gelanceerd: www.bouwplaatsirm.nl. Boordevol informatie die bijdraagt aan het samen bouwen aan de toekomst van onze rivierengebieden. Gaandeweg ontwikkelen we de bouwplaats door tot een online participatieplatform. Lees meer.



Sluit je ook aan bij de coalitie IRM 


“Sluit je aan bij de coalitie IRM”. Deze oproep deed Jan Hendrik Dronkers, secretaris-generaal van Infrastructuur en Waterstaat, op 12 november 2020 tijdens het Nationaal Deltacongres. Hij deed deze oproep aan belangengroeperingen, medeoverheden en koepelorganisaties. “Het is noodzakelijk dat we de handen ineenslaan en samen werken aan de toekomst van ons prachtige rivierengebied." 

De initiatiefnemers van IRM ondertekenden 12 november jl. de intentieverklaring IRM waarmee ze de vorige zomer gestarte samenwerking bekrachtigden. Lees meer en onderteken de intentieverklaring coalitie IRM.



Reageer op het concept Beeld op de Rivieren  


Op 10 en 24 november bespreken we tijdens de eerste Bouwdagen IRM het tussenresultaat van het Beeld op de Rivieren (BoR): het concept van het gezamenlijke toekomstperspectief voor de Maas en Rijn. Kun je er niet bij zijn of wil je naar aanleiding van de Bouwdag nog iets kwijt over het concept Beeld op de Rivieren of over een ander besproken onderwerp? Geef uiterlijk 4 december online je reactie. Lees meer.


 
Bouwdagen: presentaties en napraten


De eerste serie Bouwdagen IRM is van start gegaan. De eerste Bouwdag stond afgelopen dinsdag 10 november in het teken van de Maas. We bespraken de voortgang van IRM, keken vooruit en gingen in gesprek over het Beeld op de Rivieren.

Bekijk de presentaties en praat nog tot en met 4 december 2020 na.

Je kunt je tot woensdag 18 november om 17.00 uur nog aanmelden voor de Bouwdagen Rijn op 24 en 26 november 2020.


 

IRM op het Deltacongres 


Op 12 november 2020 vond het elfde Nationaal Deltacongres plaats. Een unieke digitale versie dit keer. De parallelsessie over Integraal Riviermanagement (IRM) kon rekenen op grote belangstelling. Ruim 350 deelnemers wilden meer weten over het waarom van IRM en vooral hoe IRM een succes kan worden. We gingen hierover in gesprek. Lees meer.




Meld je aan voor deze nieuwsbrief.

Disclaimer
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven dat je op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen binnen IRM of omdat je direct betrokken bent bij of een relatie bent van de Deltaprogramma’s Maas en/of Rijn. Wil je geen mails meer ontvangen over IRM, meld je dan af.

 
Aanmelden
Afmelden
Uw profiel wijzigen